Het algemene btw-tarief stijgt maandag 1 oktober 2012, van 19 naar 21 procent. Als wij dat doorberekenen, worden onze geboorteborden daardoor iets duurder. De verhoging van het btw-tarief is onderdeel van het Kunduz-akkoord, en moet de schatkist jaarlijks ruim vier miljard euro opleveren. Wij willen echter onze geboorteborden niet duurder maken.

Als we het kabinet moeten geloven is de btw-verhoging tijdelijk, en uitsluitend doorgevoerd omdat dit de eenvoudigste manier is om het begrotingstekort op korte termijn terug te dringen. Wij zijn van mening dat onze klanten die op zoek zijn naar leuke geboorteborden, geen gevolgen mogen ondervinden van deze btw-verhoging. De laatste keer dat het btw-tarief werd verhoogd was in 2001. Toen steeg het hoge btw-tarief van 17,5 procent naar 19 procent.

Als wij deze btw verhoging in de prijs van onze geboorteborden zouden doorberekenen, zou een geboortebord dat voor 1 oktober nog 59,95 euro kostte, vanaf 1 oktober de prijs worden verhoogt naar 60,96 euro. Maar omdat wij niet willen dat onze klanten iets merken van de btw-verhoging, zullen onze geboorteborden dezelfde prijzen behouden.